Services

Wat wij nog meer doen

Een plan is maar een leidraad. Het gaat er om dat de marketing- en communicatiedoelen gerealiseerd worden. Heb jij dan voldoende kennis van de mediamarkt om de juiste beslissingen te nemen? Hoe goed ken jij je klant en zij jou? En zo zijn er nog wel meer vragen waar je wellicht tegenaan loopt. Wij helpen jou met mediaconsultancy, insights, strategie en planning en we organiseren trainingen en workshops.

Media consultancy

Ga jij ook voor het beste mediaplan? Dat vraagt om visie, doorzettingsvermogen en een goede strategie. En waar zet je dan op in? De mediamarkt verandert immers snel; het wordt steeds digitaler en complexer. Maar betekent dat ook dat digital in staat is de merkwaarden bij je doelgroep goed over te brengen en verkoop te genereren? Colouring Media helpt met het ordenen van dat proces. Elke strategie begint met wat je wilt, bij wie en het unieke karakter van je merk. Daar begint ook mediaconsultancy, door te luisteren en te sparren over de rol van merk en media in het communicatieproces. Omnichannel dus.

Insights

Een strategie wordt pas effectief als de randvoorwaarden helder zijn. Wat gebeurt er in jouw markt en wat doen je concurrenten aan reclame? Welke data heb je beschikbaar over de kracht van je merk? Ken je je klanten voldoende? Zoals hun socio-economische en psychografische kenmerken en de media die ze consumeren. En misschien nog wel belangrijker: hoe kennen ze jouw merk, welke associaties hebben zij daarover. Het zijn essentiële vragen die het startpunt zijn voor mediastrategie & -planning. Download hier de brochures over doelgroep– en concurrentie analyses.

Opleiding en trainingen

Het medialandschap verandert voortdurend en steeds sneller. Of het nu gaat om de waarde van klassieke of digitale media en van nieuwe media inkooptechnieken. In jouw situatie is het onmogelijk om alle ontwikkelingen te volgen, laat staan er optimaal gebruik van te maken. Colouring Media organiseert interactieve workshopsessies, die enerzijds inzicht geven het veranderende mediagedrag van consument en afnemers en hoe je voor je boodschap het beste gebruik kan maken van de omnichannel mogelijkheden voor reclame en publiciteit. Ga voor meer informatie en inschrijving naar onze opleidingensite.

Planning – inkoop – transparantie

Planning volgt logischerwijs uit een goede strategie. Het kiezen van de juiste titels, sites en zenders tegen de juiste prijs op de beste plek in een passende context en op het juiste moment. Een prijs die transparant is en waarbij inkoopvoordelen voor de opdrachtgever zijn. Geen vage of verborgen constructies. We werken op basis van uren. Die begroten we vooraf. Dan weet je waar je aan toe bent.